STRAFF SKADER
Kunstutstilling i Bergen
Grieghallen - 31. august til 4. september

Åpningstider: Kl. 11:00 til 18:00
(fredag 3.sept kl. 14: 00 til 18:00)
Straff er et tilsiktet onde som er ment belastende og stigmatiserende og rammer de mest sårbare hardest. Gjennom kunsten formidles de negative konsekvensene som både straffen og frykten for den får for rusmiddelbrukere – ved å forverre deres psykiske helse, drive dem til desperate handlinger og heve terskelen deres for å be om hjelp.
Left
Right
Left
Right
Om utstillingen
I august 2021 flyttes utstillingen Straff Skader fra Shoot Gallery i Oslo til Grieghallen i Bergen. Utstillingen i Bergen arrangeres av Tendens og Tryggere Ruspolitikk, med støtte fra Bergen Sanitetsforening. Alkemist bidrar med design, og Ferd AS låner ut sin eksklusive samling for at de siste bildene skal kunne vises frem og selges i Bergen.

Bildene, tatt av fotograf Pernille Sandberg, formidler historier basert på ekte hendelser og ble vist på Regjeringens pressekonferanse om rusreformen. De selges i et begrenset opplag av ti på to størrelser, og overskuddet fra salget går til Tryggere Ruspolitikks arbeid for rusreform.

Gratis inngang.
Velkommen til Grieghallen!

Det holdes åpent fra 31. august til 4. september.

Åpningstider: Kl. 11:00 til 18:00
(fredag 3.sept kl. 14: 00 til 18:00)


Meld deg på åpningen
Åpningen av utstillingen er 31 August klokken 11:00.

Åpningen er nå fullbooket.
Påmelding til åpningsdagen - 31 August 11:00
For å være sikker på at vi unngår videre spredning av korona-viruset så er det viktig at vi får registrert de som ønsker å delta på åpningen registrerer seg her før de kommer.
Navn
Epost
Telefonnummer
Arbeidsplass / stilling
*Valgfritt
Registreringene slettes 14 dager etter utstillingen / The registration is deleted 14 days after the exhibition ends
Se bildene med "utvidet virkelighet"
Med "AR" kan du få en følelse av bildene i dine egne omgivelser.
Klikk på bildet du vil se nedenfor. (Virker bare på mobil!) For å aktivere utvidet virkelighet, må du trykke på "AR"-ikonet. Telefonen din vil da scanne rommet og plassere bildet digitalt. Bildet skaleres etter omgivelsene, slik at du kan se hvordan det vil se ut på veggen hjemme.
En stor takk til våre partnere som har gjort utstillingen i Bergen mulig.
KONTAKT OSS
Bildene er tatt av fotograf Pernille Sandberg.

Utstillingen er en forlengelse av kampanjen "Straff Skader" utformet av Foreningen Tryggere Ruspolitikk og Tryggere Ungdom med støtte fra flere aktører i og utenfor rusfeltet som ønsker å se rusreformen gjennomført. Kampanjen er utviklet sammen med designbyrået Alkemist.
PRESSE